Basiscursus

   Dierentolk Birgitta van Spronsen


     Intuitïef communiceren met dieren


Basiscursus


Wilde je altijd al graag weten wat er in een dier omgaat. Zou het niet fantastisch zijn als je zou weten waarom en dier op een bepaalde manier reageert of op bepaalde momenten bang is. Een cursus intuïtief communiceren met dieren kan je helpen je dier beter te begrijpen. Tijdens deze 2-daagse cursus maak je kennis met het intuïtief communiceren met dieren en leer je de basisprincipes. Je oefent aan de hand van concrete voorbeelden en vragen. Je leert bewust te luisteren naar wat dieren te vertellen hebben. Wij gaan veel met foto's werken, maar doen ook oefeningen en meditaties en zullen verder verschillende technieken bespreken. Tevens kan de cursus een bijzondere bijdrage leveren aan je werk als gedragsbegeleider, dierenarts (assistente), paardencoach, instructrice, trimster en je werk met dieren enorm verrijken.


Je hoeft geen vooropleiding te hebben om deze cursus te volgen. Je staat wel open voor intuïtieve communicatie en hebt uiteraard een heel groot hart voor dieren. Om iedere cursist voldoende aandacht te kunnen geven houd ik de groepen klein.


De cursus wordt altijd op een prachtige locatie georganiseerd in de buurt van Nijmegen/Gennep/Afferden.


Bij aanmelding ontvang je een lijst met alle hotels, vakantiewoningen en campings in de buurt.

           

                      Informeer altijd op welke locatie de cursus wordt gegeven.Het is aan te raden, maar niet noodzakleijk,  je voor de cursus met het onderwerp vertrouwd te maken mbv mijn CD "intuïtief communiceren met dieren" of boeken over dit onderwerp te lezen, waarvan je geschikte titels  onder literatuurlijst terug kunt vinden.


Als je interesse hebt meldt je dan snel aan omdat is gebleken dat de cursussen snel zijn volgeboekt. 10.00 - ca. 17.00 uur


Maximaal 6-8 deelnemers per cursus


Kosten: 299 EuroDe cursus is inclusief informatiemapje, certificaat, ontspannings-CD (let op: dit is niet mijn CD Intuïtief communiceren met dieren), koffie, thee, frisdrank en een uitgebreide lunch)
Het cursusgeld dient 5 weken voor aanvang van de cursus overgeboekt te worden onder vermelding van je naam en cursusdatum op bankrek.nr. NL11ABNA0517927497 t.n.v.

B. van Spronsen. 100 Euro aanbetaling. Volledige restitutie bij afmelding tot 3 weken van te voren, minus aanbetaling.Bij annulering na deze periode is restitutie van het bedrag helaas niet meer mogelijk. De cursus gaat alleen door bij voldoende deelname. Bij anulering van mijn kant wordt uiteraard het volledig gestorte bedrag teruggeboekt.


 

"Dem Denken sind keine Grenzen gesetzt. Man kann denken, wohin und soweit man will."   Ernst Jand


   


AGENDA  cursus 2020/2021Vrijdag, 18 september  2020/

Zaterdag, 19 september 2020Vrijdag, 16 oktober 2020/

Zaterdagaa, 17 oktober 2020Vrijdag, 11 december 2020/

Zaterdag, 12 december 2020Vrijdag, 5 maart 2021/

Zaterdag, 6 maart 2021 Vrijdag, 28 mei 2021/

Zaterdag, 29 mei 2021


Als je zelf een groep samensteld van 6-8 personen kunnen wij samen een datum afspreken. Informeer dan ook na de groepskorting.


                    Kijk voor verdere cursussen bij AGENDA                       

Je kunt altijd op de wachtlijst staan voor een cursus, die al volgeboekt is.


Houd er rekening mee dat de cursus veel van je concentratyie vraagt.


Het is niet de bedoeling tijdens de cursus een dier mee te nemen. Voor de oefeningen is het prettig als je foto's van dieren meeneemt.Ervaringen van cursisten


Uiteraard had ik een verwachting van jouw cursus en ik moet zeggen dat ie in alles, maar dan ook echt alles in alles heeft voldaan. Dus echt een pluim voor jou, zeker weten. Je hebt de cursus goed opgebouwd, alles goed uitgelegd, overal de tijd voor genomen en ook echt de tijd genomen voor onze persoonlijke ervaringen. En dit allemaal in 2 dagen!De 1e dag vond ik erg leuk door de meditaties en vooral de oefeningen, waardoor ik meer zelfvertrouwen gekregen heb en gewoon eraan toe moest geven dat ik het daadwerkelijk kan. De oefeningen waren ook erg verfrissend en écht leuk om te doen. De 2e dag vond ik zeer interessant omdat toen de zaken aan de orde kwamen die ik graag wilde leren kennen: vermissingen, dementie, bodyscan, stervensbegeleiding  en natuurlijk het consult met overleden dieren.

Ik voelde me bij jou geweldig, alles ging goed en ik was omringd met mensen die er ook mee bezig zijn.Ik ben ook net het certificaat aan het inlijsten.Ik ben er trots op! Ik vond het ook echt zo leuk, jammer dat de cursus afgelopen was. Nou, dat zegt toch wel genoeg!Liefs


Leonie van der Harst, Krimpen a/d Yssel

------------------------------------------------------


Lieve Birgitta,


Dank je wel voor de prachtige cursus.

Vakkundig en liefdevol begeleid met ruimte en respect voor ieders

kwaliteiten om tot bloei te komen.

Van hart tot hart zonder dat het benoemd hoeft te worden.

Dank je wel dat je er bent en dat je dit aan de wereld doorgeeft.


Liefs

Hester Tielrooy, Nijmegen


---------------------------------------------------------


Hallo Birgitta,

Ik wil jou ontzettend bedanken voor de mooie cursus die je wederom gegeven hebt. De opzet, locatie, inhoud, de heerlijke lunch en in de eerste plaats natuurlijk jouw fijne begeleiding en ervaringen die je met ons gedeeld hebt, alles was top. Heel erg bedankt ervoor.


Edmee Trumpis, Oosterbeek


----------------------------------------------------------Met een groep enthousiaste Enexis collega's hebben we een leuke teambuilding dag meegemaakt bij Birgitta.We hebben o.a. geleerd hoe je bij paarden groepsgedrag en subtiele communicatie kunt observeren.Daarna hebben we geoefend met twee paarden die ons op een prachtige manier spiegelden hoe wij met hen communiceerden. We konden goed zien hoe dat communiceren eigenlijk steeds weer opnieuw maatwerk is.

Na een heerlijke lunch hebben we geoefend met intuïtieve communicatie en telepathie oefeningen, dit is nog niet zo simpel maar wel leuk om te doen. 's-Avonds heerlijk gegeten bij Klooster Graefenthal op een prachtige locatie.Voor ons was het een super dag met waardevolle inzichten voor ons team.


We kunnen dit daarom van harte aanbevelen aan anderen.

Louis Dietvorst, Enterprise Architect , ENEXIS B.V. , 's-Hertogenbosch


---------------------------------------------------------------------

 


De cursus vond ik helemaal geweldig. De theorie was helder en uitgebreid en ik heb er heel veel van geleerd. De onderwerpen zoals vermissingen, stervensbegeleiding en consulten met overleden dieren spraken mij bijzonder aan. Ook de oefeningen en meditaties waren heel bijzonder en waardevol. Ik had nog wel uren door kunnen gaan met de oefeningen. Wat ik ook heel fijn vond was het feit dat er maar een kleine groep was, waardoor alle vragen werden beantwoord en er voldoende tijd en aandacht aan iedere cursist besteed kon worden. De mooie locatie beviel mij ook zeer goed. De rust en de prettige natuurgeluiden waren heel fijn tijdens de oefeningen. Er is een fijne energie, zowel in huis als buiten. De sfeer en gezelligheid tijdens de cursus waren heel erg fijn en ontspannen. Ik heb er erg van genoten.

Zelfs wat minder belangrijke dingen, zoals de lunch waren perfect verzorgd. Het contact en de uitwisseling van de cursisten onderling was ook heel prettig.

Ook de map die wij aan het einde hebben meegekregen was goed verzorgd en zeer interessant.Er is veel aandacht en liefde aan deze cursus besteed en ik kan dan ook niet wachten tot Birgitta een volgende cursus gaat geven.


Zsuzsanna Landsbergen, Delft

---------------------------------------------------------


Ha Brigitta,

 

Allereerst wil ik ook jou graag bedanken voor de fijne dagen van vorige week. Leuke groep, bijzondere materie en een goede oogst, lijkt me.

 

Ik heb zeker mijn beeld naar dieren verder verfijnd en ben me nog bewuster geworden van de kwetsbaarheid van dieren en mijn directe verantwoordelijkheid in deze. Ik hoop overigens ooit zelf nog een dier te mogen verzorgen in mijn leven. Nu, op dit moment, is het er te onrustig voor en kan ik niet altijd die continuïtet bieden die ik voor ogen heb. Maar die tijd komt zeker...

Ga zo voort om steeds meer mensen bewust te helpen.Mooi en goed werk....

Dag hoor.

Ontvang mijn hartelijke groeten.


Peter Samwel , Varsseveld

---------------------------------------------------------


Op 4 en 5 oktober 2007 heb ik de vervolgcursus telepathisch communiceren gevolgd, gegeven door Birgitta van Spronsen.Door de eerste cursus telepathisch communiceren, die ik elders had gedaan en als weinig toevoegend (had het boek van Carol Gurney van te voren gelezen “comminuceren met dieren”red.) had ervaren, was ik erg sceptisch.

Dit was gelukkig nergens voor nodig.We zaten met een kleine groep en de cursus was verdeeld over 2 dagen van 10.00- 17.00 uur.Deze tijd zijn we volgestampt met informatie die we later ook nog eens op papier mee kregen. Er was een grote mate van afwisseling tussen theorie en praktijk.

We hebben verscheidene manieren van communiceren geoefend.Ik ben echt super enthousiast!Ook ben ik erg tevreden over de B faciliteiten.Birgitta had aangeboden te helpen zoeken naar een overnachtingplaats voor als het te ver zou zijn om heen en weer te rijden. Verder was de lunch super luxe en er was voldoende drinken tussendoor.De accommodatie was prachtig, erg rustig, warm genoeg, kortom het was alles wat ik in een cursus zou willen vinden.


Sonja van Maltha. Alphen a/d Rijn

--------------------------------------------------------

Lieve Birgitta,


Ik ben erg blij dat ik het besluit heb genomen om jouw cursus te volgen.

Het communiceren met dieren was niet nieuw voor mij.

Meer dan 20 jaar geleden ben ik heel bewust gestart met het ontwikkelen van mijn intuitie en via dat pad stuitte ik op de mogelijkheid van het communiceren met dieren.

Jaren geleden heb ik elders cursussen (zowel basis als vervolg) gevolgd en heb ik sindsdien met veel plezier en mooie resultaten met dieren contact gehad en deelgenomen aan meerdere oefengroepen. Tot ik ongeveer 1 jaar geleden een ‘block’ in het communiceren heb ervaren. Vanuit etisch oogpunt naar de dieren toe ben ik toen gestopt. Via een online training Communiceren met Dieren hoopte ik een doorbraak te ervaren mbt mijn block, helaas, die doorbraak bleef uit.

Ik ben toen terug gegaan naar mijn oorspronkelijk plan, alhoewel, oorspronkelijk wilde ik naar Amerika om de trainingen te volgen van Carol Gurney en Marta Williams, maar ivm mijn honden is dat niet mogelijk. Gelukkig wist ik dat jij wel bij beide dames de trainingen hebt gevolgd ;-) En na zoveel jaar is het er dan eindelijk van gekomen dat ik alsnog bij jou de cursus kon volgen.

Jouw motiverende ondersteunende woorden, de fijne balans tussen praktische informatie en oefeningen, de geweldige groepsenergie van de andere deelnemers hebben bijgedragen dat ik de connectie heb hervonden. Sterker nog, ik heb nu telepatisch contact met nog meer verdieping als daarvoor.

Heel erg bedankt voor het delen van je wijsheid, ervaringen en aanmoedigingen.


Lieve groeten

Vivienne Feitsma

--------------------------------------------------------------


Ik wil je nog bedanken. Ik heb me erg gesteund gevoelt door de communicaties die je gedaan hebt jaren geleden met mijn kanjers Shai en Shadow. EN ik ben  erg blij dat ik toen bij jouw de cursussen heb gedaan en jij mij het vertrouwen in mijn kunnen hebt gegeven in de lessen dat ik HET kan! Altijd een wens van mij geweest. Je hebt me laten zien dat ik kan communiceren met de dieren waardoor ik meer geloof en vertrouwen in mezelf kon ontwikkelen.

DANK JE Birgitta. het praten met dieren is deel van mijn leven geworden, en ik ben er iedere dag dankbaar voor.


groetjes

Marleen Schmets

Spirituele praktijk voor mens en hond

-----------------------------------------------Hallo Birgitta

Ik wou even reageren op de introductiecursus die ik bij jou heb gevolgd 18 en 19 augustus.Jij bent een persoon die mensen onmiddellijk een ontspannende indruk geeft, ik ben een zenuwachtig type van haard, maar toen ik bij julllie aankwam, ut de auto stapte en de prachtige omgeving zag en ook je paarden gaf mij dat  een zalig en rustgevend gevoel, ook met de cursisten die een  tijdje later aankwamen klikte het onmiddelijk. Toen je ons kwam ophalen had je zoiets magisch over jou dat mijn zenuwen onmiddellijk wegvielen, wat ik over de cursus kan zeggen is dat je het op een verstaanbare manier uitlegd, dat we de tijd hadden te ontspannen, dat ik nooit afdwaalde zo interessant waren de gesprekken en  het aanvoelen van dieren. De 2e dag was schitterend, dat we toen op foto's al wat konden werken, ook op een levend dier.Ook de oefeningen zelf waren ongelooflijk en dat merk ik meer en meer thuis hoewel ik er nog iets meer moet mee bezig zijn. Ik heb dingen meegemaakt hier bij onze poezen die hiervoor enkel in mijn verbeelding voorkwamen.Hoe je het uitlegt is indrukwekkend en ik weet dat ik er heel veel uit geleerd heb. Het eten was meer dan in orde, ook de hapjes en de dranken, we hadden echt niets te kort, ik ben dan ook met een zalig gevoel huswaarts gereden met in mijn achterhoofd de locatie en het werken bij jou en als ontspannig je CD 'Intuïtief communiceren met dieren' Ik kijk er echt naar de vervolgcursus uit en ook naar de oefendagen die ik vast en zeker blijf volgen. Bedankt voor al het moois dat we mochten meemaken en ik ben maar wat blij dat ik op internet ben blijven zoeken en mijn gevoel heb gevolgd door bij jou te komen.

Warme groetjes en tot in oktober


Bea uit Zoutleeuw, Belgie

-------------------------------------------------


Vol spanning reed ik s’morgens weg om de cursus te gaan volgen bij Birgitta. Toen ze de deur opendeed was het ijs al gebroken. Met een vriendelijke lach werd ik ontvangen. Ik was erg benieuwd hoe de dagen zouden gaan verlopen en wat we zouden gaan doen. Alles liep zo ontspannen en de oefeningen die we deden waren zo goed uitgelegd dat de dagen voorbij vlogen (ik heb zowel deel 1 als deel 2 gedaan).Maar waar natuurlijk iedereen op hoopte gebeurde: dat we ook echt contact zouden maken en dat niet alleen, maar dat we het natuurlijk ook nog goed zouden doen. Nou ik heb werkelijk genoten. Ik stond versteld dat het eigenlijk zo gemakkelijk ging. Met een goede uitleg, plaatjes en een meditatie, die Birgitta ons gaf, waren wij prima in staat om contact te maken. Ondanks dat ik niet te veel wil verklappen, wil ik toch graag wat met jullie delen. We mochten bij een bepaald onderdeel in een dier kruipen (tja hoe leg ik dat uit.... dus dat je je verplaatst in het dier zelf): in mijn geval mocht ik het bij een paard doen. Ik voelde werkelijk zijn (mijn) manen zwieren, en ik voelde hoe hij (ik) hinnikte, maar vooral voelde ik zijn (mijn) rug, deze was naar mijn gevoel wat doorgezakt. Werkelijk, als ik er nu nog aan terugdenk voel ik het nog. We hebben zoveel mooie dingen mogen ervaren, en er is zoveel gebeurd tijdens deze dagen dat je eigenlijk niet uitgepraat raakt. Nou Birgitta , graag wil ik je langs deze weg nogmaals bedanken voor alles wat ik heb mogen leren en mee heb mogen maken. Alles was perfect verzorgt, we zijn niets tekort gekomen en we hebben mogen genieten van je gastvrijheid en van je mooie tuin.Ik hoop dat jullie er ook zoveel plezier aan zullen beleven als ik. Birgitta bedankt voor deze mooie ervaring


Berny Aerts, Overloon

--------------------------------------------------------


In september en oktober 2008 heb ik de cursus "Communiceren met Dieren"  en het vervolg hierop mogen volgen bij Birgitta van Spronsen. Het eerste wat me opviel is dat Birgitta prachtig woont en hart heeft voor haar dieren.

De cursus is even indrukwekkend. In eerste instantie begint het rustig met

wat theorie, maar daarna is het (na een meditatie) gelijk oefenen, oefenen en oefenen. Dit uiteraard afgewisseld met een uitgebreide lunch.Tijdens de cursus heb ik veel mogen leren. Zo blijkt het mogelijk om informatie te krijgen terwijl je naar een foto op tv kijkt, maar ook dat pendelen informatie kan geven over een beestje als je deze toepast boven een foto. Het belangrijkste is dat ik zelf heb mogen ervaren dat de gedachten die ik had bij mijn katten waarheid bleken te zijn. Hierdoor heb ik leren vertrouwen op deze vorm van communicatie, met als gevolg een nog veel betere relatie met mijn beestjes. Wat de cursus voor mij zo bijzonder heeft gemaakt is dat Birgitta me heeft laten inzien dat ik meer kan dan ik dacht. De onbekendheid met de materie heeft me altijd weerhouden van het contact wat zo makkelijk te maken blijkt. Nu ik weet wat ik kan, pas ik het vaak en met veel succes toe.

Birgitta, dank je wel voor deze mooie en zeer waardevolle dagen!!!


Elise Ledderhof, Wateringen, Praktijk Chikara

---------------------------------------------------------


Ik wil je heel hartelijk danken voor je fijne, goed onderbouwde en wijze cursus. Het was een verademing om naar je te luisteren en de ervarenheid stroomt uit al je poriën. Prachtig om dat te zien en voelen. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.


--------------------------------------------------------


Eind mei heb ik de introductiecursus Communiceren met dieren bij Birgitta van Spronsen gevolgd. Wat een ervaring…. Ik werd er stil van tijdens de cursus, en ook nu nog steeds… Het is fantastisch om op dit niveau met dieren bezig te zijn. Je leert te luisteren naar wat dieren te vertellen hebben.

Laat ik bij het begin beginnen. Samen met vijf andere cursisten werden we ontvangen in een wat afgelegen wit huisje aan de rand van een bos. Heerlijk, het huisje deed me denken aan zo'n Efteling huisje. Lekker knus, gezellig, ontspannend en ontzettend vrolijk! Ik voelde mezelf meteen op mijn gemak. Zo ook de andere vijf cursisten. Een van de dames had zelfs haar sloffen meegenomen en een dekentje. Zo kon ze lekker ontspannen op de bank zitten. Heel grappig om te zien. Birgitta heeft ons tijdens de twee introductiedagen wegwijs gemaakt in het intuïtief communiceren met dieren. We kregen s'morgens eerst theorie. Geen zware materie, maar gewoon verhelderende informatie. Informatie die ervoor zorgt dat je vanaf de beginselen weet op welke manier je met dieren bezig gaat zijn. In de middag gingen we aan de slag met praktijkoefeningen. En tijdens deze praktijkoefeningen begon het werkelijke intuïtief communiceren….

Het was geweldig om te ervaren dat je intuïtief ook beelden naar elkaar kunt zenden. Deze twee dagen waren voor mij een ware openbaring. Maar ook een bevestiging. Een bevestiging die zegt; zie je nu wel dat er meer mogelijk is. Ik ben erg blij dat ik deze cursus gevolgd heb. Het heeft mij ook enorm geholpen in het contact met mijn twee honden.

 

Beike van Heijst, America

---------------------------------------------------------


In maart 2009 nam ik de trein van Swalmen naar Nijmegen en in Nijmegen bus 83 naar Milsbeek,om deel te nemen aan de cursus Communiceren met dieren.(verbinding is overigens prima!)In Milsbeek-Zuid stapte ik uit en liep door een smal zandpaadje regelrecht  naar het huis van Brigitta.Intuïtie is altijd een belangrijke leidraad in mijn leven geweest en ik was zeer benieuwd of ik in staat was om vanuit een andere dimensie kontact te kunnen maken met dieren en informatie te ontvangen in de vorm van beelden,woorden, gevoelens,fysieke ervaringen of gewoon door 'weten'De groep bestond uit zes mensen.Birgitta houdt de groepen met opzet klein om voldoende aandacht te kunnen geven aan iedereen.Ze liet ons door een aantal oefeningen ervaren wat ENERGIE was.In de loop van de dag werden we door meditatie-en visualisatieoefeningen,afgewisseld door praktische oefeningen,UIT ONS DENKEN GEHAALD,waardoor we ontvankelijker werden voor onze intuïtie.

Mijn welgemeende woorden van dank, die ik op de ochtend van de tweede cursusdag tegen Brigitta uit heb gesproken kan ik alleen maar herhalen:

Ik ben zó dankbaar

- voor de mooie en goede ervaringen

-voor het bewuster binnentreden van een andere dimensie en het ervaren van een groter geheel.

-voor het bewuster leren zien van m'n valkuilen

-voor het sterken van m'n vertrouwen

-VOOR DE VERBINDING DIE IK HEB KUNNEN MAKEN MET VERSCHILLENDE DIEREN-WAARDOOR RUIMTE ONTSTOND VOOR ECHTE ONTMOETING.

ZEER BIJZONDER!(het is dus écht mogelijk!)

-voor de gezelligheid en de warme energie van mede-cursisten.


Dat hier een deskundige en liefdevolle dierentolk de leiding had mag duidelijk zijn


Kitty Zeegers, Swalmen

---------------------------------------------------------


Het programma van de cursus is voor mij, zowel bij de basiscursus als bij de vervolgcursus, een openbaring geweest. Ook al had ik me al wel ingelezen, het in de praktijk brengen, oefenen, uitwisselen, en alle daarbij behorende informatie, meditatie, concentratie oefeningen, zijn onmisbaar geweest, voor mijn verdere ontwikking,de erkenning van, en het vertrouwen in mezelf.

Ik heb ook zeker voldoende kennis opgedaan en zie de cursus als aanzet tot verdere ontwikkeling.Het feit dat ik open ben gaan staan voor communicatie met dieren, en de bevestiging ervan, zorgt bij mij voor een bijnavanzelfsprekende voortgang, waarbij steeds meer kennis en ervaringen op mijn pad komen.De locatie is schitterend.Het leukst vond ik de gesprekken met de dieren en het horen over de gesprekken die anderen hadden met mijn dieren,de nabespreking daarvan, en de verwondering dat daadwerkelijk dingen kloppen, dus dat er echt contact was, de verwondering, steeds,zo bijzonder en zo'n goed gevoel daarmee dieren te kunnen helpen. Leuk ook om met meerdere te zijn en te delen.Ook ben ik na het starten van de beginnerscursus, sinds ik op deze weg ben, het communiceren met dieren te erkennen, serieus te nemen,te ontwikkelen, beter in balans gekomen, me beter gaan voelen, gezonder gaan leven, opener geworden ook voor mensen, kortom het maaktmij een kompleter mens, en dat is een mooi en goed gevoel.

Hartelijk bedankt Birgitta, dat jij op mijn pad kwam, en voor mij de stimulans was om me te verdiepen in communiceren met dieren,waarmee ik de vele andere dingen cadeau kreeg.

Tot de terugkomdag, hartelijke groe


Anita Hinke, Nijmegen

---------------------------------------------------------


Op 23 april 2009 toog ik enthousiast en vol verwachtingen naar Milsbeek voor de 2 dagen durende vervolgcursus telepatisch communiceren met dieren.

Deze verwachtingen zijn hoog en breed waargemaakt, twee intensieve maar heerlijke dagen.Het zijn zeker intensieve dagen, dat kan ik wel zeggen, maar wat hebben we weer veel geleerd. En in een kleine groep van 6 cursisten is ook ieders persoonlijke aandacht gegarandeerd. De cursusopbouw is perfect, het gaat echt een stap verder dan de introductiecursus. Lesstof, meditatie en echte oefeningen volgen elkaar in een prettig tempo op. Daarbij kan iedereen zijn verhaal goed kwijt. Bijzonder is het oefenen met de pendel, om zo energieverstoringen op te sporen. Frappante uitkomsten en zeker niet eng.

De tweede dag staat in het teken van hoe om te gaan met vermissingen, stervensbegeleiding en 's middags contact met je overleden dier. Dat dit een heel bijzondere ervaring was, mag wel duidelijk zijn. Bij iedereen gebeurt er eigenlijk wat anders.Ook de inwendige mens is goed gezorgd, gezellig met zijn allen aan de lunch.Kortom eenervaring die ik niet had willen missen.

Birgitta bedankt


Gonny Besselink, Goch, Duitsland

-------------------------------------------------------


De basiscursus vond ik erg leuk en ik heb heel aandachtig naar al je informatie zitten luisteren. Het was heerlijk om antwoord te krijgen op de dingen die ik mij al langer afvraag of waar ik twijfels over heb. Ook vind ik jou toon en de manier waarop je dit allemaal doet erg prettig. Ik had met reden voor jou gekozen, en wat mij betreft is dat uitgekomen. Het voelt heel fijn om op de goede plek te zijn! Zodra het kan, ga ik me bij jou weer opgeven. En ik kijk er naar uit om je dan weer te ontmoeten.

Hartelijke groet ,


Annemieke, Leiden

--------------------------------------------------------


Ik doe nog veel consulten, ook met overleden dieren en vind het echt zooo geweldig! En gebruik het hele communiceren met alles en overal en heb er zo'n ontzettend verrijkt leven door gekregen. Bijna elke dag ben ik Rozanna ontzettend dankbaar dat ik de cursus van haar gehad heb en dat we hem bij jou gevolgd hebben.! :-))   Liefs


Rebecca Sekreve, Numansdorp

---------------------------------------------------------


Om binnen mijn roedel van de uitlaatservice en opvang goed te kunnen functioneren heb ik inmiddels al vele cursussen gevolgd over lichaamstaal en roedelgedrag van honden.Steeds was ik op zoek naar meer, ik wilde meer weten over het "denken en doen en laten" van honden/dieren, dus meer diepgang!  Dit heb ik gevonden in de cursussen van Birgitta. Zij is een geweldig mens, straalt rust uit, gezelligheid en deskundigheid. Intussen heb ik beiden cursussen gevolgd. Mijn ervaring is dat deze dagen een en al rust geven binnen in je innerste. Dat alleen al is zó verslavend! En juist zo goed in deze tijd van haasten en stress! Op de cursus is het een openbaring wat je zoal binnen krijgt en als je dan ook nog te horen krijgt dat de gegevens kloppen, gaat je zelfvertrouwen een stukje meer groeien! Oefenen is dan ook heel belangrijk, want daardoor krijg je steeds meer ervaring. Dus ook de oefendagen ga ik fanatiek bezoeken!

Met vriendelijke Hondenfluisteraars groet


Mieke van Wijk , Hondenuitlaatservice Joy4Dogs, Beuningen

-----------------------------------------------------


Hoi Birgitta,


Ik zag op je website alleen maar reacties van vrouwelijke cursisten staan dus ik dacht laat ik ook een reactie sturen Aangezien ik opgegroeid ben in de intensive varkenshouderij is het communiceren met dieren niet iets wat als normaal gezien word. Zeker op mijn werk (dierenspeciaalzaak) word hier ook vaak sceptisch over gesproken.Dit alles weerhield mij niet om toch de stap te zetten om de introductiecursus te gaan volgen.Afgelopen donderdag 12 april was het zover, gewapend met pen en papier ging ik toch iets wat sceptisch naar de cursus.Daar kwam ik in een warm nest binnen, het voelde meteen behaaglijk, ook met de medecursisten was er direct een soort klik.

Na veel theorie een geweldige lunch en wat praktijk oefeningen was dag 1 al snel voorbij.Dag 2 begon voor mij zelf wat stroef, zat nog vol met de ervaringen van de dag ervoor, maar na de meditatie was dat probleem ook weer weg.Na weer een dag vol met informatie weer een geweldige lunch en veel praktijkoefeningen kwam er een einde aan deze twee daagse introductiecursus.Verbluffend was toch wel hoeveel informatie je naar boven krijgt bij jezelf over de dieren van de medecursisten die je in het begin helemaal niet kende.De conclusie na deze cursus is toch wel dat alle twijfel bij mij weggenomen is en dat ik in twee dagen heel veel geleerd heb en als laatste wil ik nog dit kwijt dat dit ook echt een cursus is voor mannen

Al is communiceren niet ons sterkste punt (hahaha) hier leer je echt wat!

Birgitta en alle medecursisten bedankt en wie weet tot ziens


Groeten,


Ruud Janssen, Overloon

---------------------------------------------


Hallo Brigitta,

Zoals ik al op je tijdlijn schreef, ik vond het twee heel bijzondere dagen.

Dagen die veel hebben losgemaakt en veel stof tot nadenken hebben gegeven. Ik heb nog steeds een beetje het idee : Dat kan toch niet waar zijn? Maar de antwoorden van de dieren geven aan dat het wel degelijk waar is. Een groot gevoel van dankbaarheid vervult met al de hele tijd. Bijzonder grappig vond ik het verschil van reakties van de dieren. Ik hoor nog steeds de manier van praten van Philou in mijn hoofd. Wat een spraakwaterval.Het grappige was dat bij thuiskomst Bonnie wel heel erg overdreven aanhankelijk was. Heel veel kopjes geven, zelfs staande tegen mijn been. Heel anders dan anders.

En Speedy is altijd al af een toe een enorme miauwert maar nu...... Nog veel meer.De vervolgcursus ga ik zeker doen daar kan je op rekenen.

Bedankt voor echt alles


Groetjes Marjolijn den Hartog, Everdingen


------------------------------------


Birgitta,

 

ja, met mij gaat alles goed. Mede door ons gesprek is het voor ons zo fijn verlopen.Het was inderdaad een prachtig kado om zo afscheid te mogen nemen. Ik merk natuurlijk wel dat ik haar mis hier in huis, maar ik heb er vrede mee. Mijn vriend was er bij, en mijn vriendin, die haar ook al vijf jaar kent, was erbij. Zij lag op onze schoot, ik in het midden, en hielden haar alle drie vast. Heel bijzonder. Zij is daarna nog twee dagen bij ons thuis gebleven. Wij gaan de as uitstrooien over land en over water. Fijn dat ik voor haar heb mogen zorgen.


Ik wil je heel erg bedanken, Birgitta, want zoals je weet, ook het eerste gesprek van jou en Doortje, was al zo belangrijk voor mijn gevoel naar haar. En het laatste gesprek, over dat zij er klaar voor was, over vrijheid, vleugels en terug naar het licht. Daar is zij nu.

Echt, heel erg bedankt.

 

Loes Schregardus, Amsterdam


------------------------------------------------